Инструменти за преподаватели на IT Academy

Членството в програмата Microsoft IT Academy ви осигурява необходимите ресурси, за да планирате правилните технологични курсове, да сте в съответствие с нуждите в сектора за наемане на работна ръка и да предоставяте динамичен учебен опит на разнообразна общност от студенти. Тези ресурси ви помагат да рационализирате подготовката на урока и да достигнете до учениците по един нов и ангажиращ начин. Разгледайте наличните за вас инструменти като преподавател на IT Academy.

Спестете време с конфигурируеми учебни планове

Като преподавател в училище с програмата Microsoft IT Academy, вие имате достъп до най-подходящите и спестяващи време ресурси, предназначени да ви помагат да персонализирате вашето обучение и да ангажирате по-добре учениците на всички нива на технологични умения. Изтеглете безплатни, конфигурируеми учебни планове, за да спестите време при подготовката на уроци и да се съсредоточите върху темите, които са най-важни за дадена технология.

Тези учебни планове са готови за употреба, но можете и да ги персонализирате, за да отговарят на вашите специфични цели на преподаване и обучение. Те предоставят предложения за това как да подготвите класната стая за презентация и кои теми да засегнете всеки един ден. Те разглеждат типичните проблеми за учениците и включват викторини, ученически проекти и препратки към видео клипове, които да бъдат използвани в или извън клас за укрепване на знанията.

Учебните планове са написани самостоятелно и можете да ги използвате с Официални академични курсове на Microsoft (MOAC), референтни книги и електронно обучение.

Преглед на примерен учебен план (Microsoft Word 2010 ZIP файл, 1.39 MB)

Създаване на персонализирани онлайн курсове и учебни видео клипове

Системата на Microsoft за развитие на учебното съдържание (LCDS) е безплатен инструмент, който ви дава възможност да създавате висококачествени, интерактивни, онлайн курсове и Microsoft Silverlight Learning Snacks.

Системата за развитие на учебното съдържание (LCDS) позволява на всеки един от обучителната общност на Microsoft да публикува електронни учебни курсове и Learning Snacks чрез попълване на лесните за използване формуляри на Системата за развитие на учебното съдържание (LCDS), които безпроблемно генерират персонализирано съдържание, интерактивни дейности, викторини, игри, оценки, анимации, демонстрации и друга мултимедия.

Системата за развитие на учебното съдържание (LCDS) предлага библиотека от шаблони, които ви помагат да създадете курсове за електронно обучение. Вижте примерните курсове на Системата за развитие на учебното съдържание (LCDS), за да разберете как можете да използвате различни структури на курсове и разнообразие от шаблони, за да създадете ангажиращи курсове за електронно обучение.

Признаване на постижението със Сертификат за завършен курс

Като член на IT Academy, вие можете да изтеглите вашия сертификат за завършен курс, да добавите вашето училищно лого, да добавите информация за курса и учениците, след което да отпечатате и разпространитe. Вижте изображението по-долу, за да видите конфигурируемите полета на шаблона на сертификата.

Сертификатите за завършен курс са страхотен начин да признаете постижението на учениците, които са преминали курса.

Станете преподавател, сертифициран от Microsoft (MCT)

Преподавателите, сертифицирани от Microsoft (MCT) са водещите технически и обучителни експерти в продукти, технологии и решения на Microsoft. Общността на преподавателите, сертифицирани от Microsoft (MCT) се простира в повече от 150 страни и включва преподаватели в класни стаи и за електронно обучение, обучителни консултанти, автори, конферентни презентатори, лидери на потребителски групи и други. Всички те са обединени от желанието и таланта да помагат на клиентите и партньорите на Microsoft в реализирането на техния пълен потенциал. Преподавателите, сертифицирани от Microsoft (MCT) трябва да отговарят на строги изисквания за сертифициране.

За да можете да преподавате ресурсите, предоставени като част от IT Academy, вашето учебно заведение не е длъжно да наема преподаватели, които имат сертификат за преподавател, сертифициран от Microsoft (MCT). Програмата Преподавател, сертифициран от Microsoft (MCT) предлага инструменти и предимства, които помагат на преподавателите да се подготвят и да предоставят първокласно обучение.

Като част от предимствата на вашата IT Academy, вие можете да запишете един от вашите преподаватели безплатно, а допълнителни преподаватели могат да се запишат при 25% отстъпка.

Преподавателите, сертифицирани от Microsoft (MCT) се радват на много предимства:

 • Достъп до пълната библиотека от официални обучителни продукти на Microsoft
 • Значителни отстъпки за изпити, книги и продукти на Microsoft
 • Дискусионни групи и ресурси на онлайн общности, достъпни само за членове
 • Покани за специални събития и програми
 • Спестяване от  годишни такси

Научете повече за това как програмата Преподаватели, сертифицирани от Microsoft (MCT) може да облагодетелства преподавателите на Microsoft IT Academy

Microsoft Партньори в образованието

Пратньори в образованието е 10-годишен ангажимент на Microsoft на стойност $500 милиона, за да помогне на образователните системи по целия свят. От самото й създаване през 2003г., програмата Партньори в образованието достигна повече от 196 милиона учители и ученици в 114 страни. Онлайн програмите, които подкрепят Партньори в образованието включват:

Мрежа на партньори в образованието, една от най-големите глобални професионални мрежи за преподаватели в света, свързваща милиони учители и училищни лидери по целия свят в една общност от професионално развитие.

Партньори в образованието за преподаватели помага на учителите да използват ефективно технологията в класната стая. Тази програма им дава възможности да развиват техния технологичен опит, да създават среда, която помага за развитието на уменията на учениците в 21 век и да се присъединят към една световна общност от образователни новатори. Преподавателите могат да споделят идеи и най-добри практики и да се научат как по-ефективно да използват технологията, за да подобрят преподавателските си практики.

Партньори в образованието за училища , която помага на училищните лидери да развият визия за трансформиране на тяхната училищна общност в среда, която насърчава обучението в 21 век и иновативни практики на преподаване. Тази програма помага на иновативните преподаватели да процъфтяват като предлага поддръжка на системно ниво за откриване, споделяне и притегляне на най-добри практики, разработване на модели и активи, които помагат на учениците да достигнат потенциала си и създава съвместна общност от училищни лидери.

Преподаване с професионално развитие в технологията

Проучванията показват, че иновативните практики на преподаване, подкрепени с Информационни и комуникационни технологии (ИКТ) в класната стая спомагат за придобиване на умения от 21 век (Проучване за иновативно преподаване и обучение, 2011) Част от предложенията на Microsoft Партньори в образованието за професионално развитие, преподаването с технологичен учебен план е онлайн обучение, което подкрепя професионалното развитие на преподавателя в тази област. Този учебен план се фокусира върху подпомагането на преподавателите да интегрират ИКТ в техните практики на преподаване и обучение и е в съответствие с глобалните стандарти на Рамката за ИКТ кометентности за учители на UNESCO (UNESCO ICT-CFT), Подход за компетенции в технологиите.

Създаден да помогне за поставянето на основите извън обучението за използване на технологични инструменти, преподавателите ще развият по-дълбоко разбиране относно това как интеграцията на ИКТ може да подобри преподаването и обучението и да даде възможност за придобиване на умения от 21 век чрез шест курса за електронно обучение:

 1. Защо UNESCO ICT CFT насърчава компетенции в технологиите?
 2. Избор на ИКТ ресурси в подкрепа на резултатите от учебния план
 3. Как се комбинират технологията и педагогиката
 4. Използване на основни ИКТ инструменти в подкрепа на преподаването и обучението
 5. Организиране и управление на използването на ИКТ в класната стая
 6. Компетенции в технологиите и вашето професионално развитие

Какво прави това предложение за професионално развитие уникално?

Какво е професионално развитие на базата на компетентност?

Първи стъпки

Като член на IT Academy, вие ще имате достъп до шестте курса за електронно обучение и самооценка чрез сайта за електронно обучение на членове на IT Academy. Необходимото време за развиване на професионални умения, използвайки самооценка и учебен план зависи от нуждите за обучение на всеки един преподавател.

Информация за програмата