Учебен план на IT Academy

Програмата Microsoft IT Academy предлага цялостен технологичен учебен план, за да помогне на учениците да придобият IT уменията, които са им необходими. Предимствата на учебния план включват курсове и колекции по електронно обучение, курсове по дигитални компетентности и академични цени за Официални академични курсове на Microsoft (MOAC), Официални обучителни курсове на Microsoft (MOC) и Електронни справочни библиотеки. За помощ при планиране на вашия учебен план, моля не се колебайте да се консултирате с Партньор на услугата Microsoft Academy във вашия регион.

Подобряване на обучението в класната стая с електронно обучение

Членовете на Microsoft IT Academy получават неограничен достъп до 250 всепризнати курса по електронно обучение на Microsoft, които са специално избрани и съгласувани с програмите Microsoft IT Academy. Електронното обучение предоставя на учениците повече практика чрез мултимедийно обучение. Преподавателите могат да използват електронното обучение, за да разширяват своите професионални умения и да търсят начини за подобряване на обучението в класната стая.

Портфолиото на електронното обучение включва:

 • Microsoft Office 2007 и Microsoft Office 2010 приложения, включително Word, Excel, Outlook, PowerPoint и Access. Много от тези курсове са на разположение на латиноамерикански испански, бразилски, португалски, японски, опростен китайски, корейски, немски, френски и италиански
 • Курсове за Windows Vista, Windows Server 2008, Windows XP Professional, Windows 7, Internet Explorer 7.0, Exchange Server 2007 и SQL Server 2008
 • SQL Server 2005, ASP.NET и ASP.NET 2.0; Visual Studio .NET и Visual Studio 2005; .NET Framework 2.0; и много други

Система на преподавателя за управление на учебното съдържание

Преподавателите на Microsoft IT Academy имат гъвкавост и контрол при управление на курсовете по електронно обучение с онлайн Системата на преподавателя за управление на учебното съдържание.

Използвайки този инструмент, преподавателите могат да:

 • Изберат курсове по електронно обучение за техните ученици
 • Създадат кодове за достъп за класната стая
 • Управление на съобщения на групово ниво
 • Достъп до отчети за използване за всеки от техните класове
 • Преглед на наличните курсове по електронно обучение (Microsoft Excel файл, 140 KB)

Забележка: Кликнете върху езиковите раздели в долната част на Excel файла, за да прегледате наличните курсове на съответните езици.

Научете основни компютърни умения с курсовете по дигитални компетенции

Учебният план по дигитални компетенции на Microsoft предоставя основни компютърни умения за тези, които са нови в компютрите, както и за хора, които се интересуват от подобряване на техните текущи умения. Програмата IT Academy използва дигитални компетентности като коригиращо или въвеждащо помагало за ученици и като средство за проучване на нови теми. Това предимство е на разположение на всички членове на IT Academy.

Основният учебен план се състои от пет курса:

 • Основни положения в компютрите
 • Интернет и Световната глобална мрежа (WWW)
 • Продуктивни програми
 • Компютърна сигурност и поверителност
 • Дигитален начин на живот (който обхваща дигиталните медии)

Учебният план предлага следните предимства:

 • Електронно обучение и оценяване, за да могат учениците да прескочат понятията, които са усвоили и да се фокусират върху темите, които трябва да допълнят набора им с умения.
 • Нов основен учебен план за абсолютно начинаещи, обхващащ основите за използване на мишката и клавиатурата и нов учебен план за напреднали за ученици, които са усвоили петте стандартни курса.
 • Тест за сертификат за дигитални компетентности за ученици, които искат да демонстрират уменията си да използват всички пет курса.
 • Ресурси за преподаватели, включително ръководства за подредба на класната стая, банки за тестови елементи и съвместими със SCORM пакети за изтегляне.
 • Обучение на местен език за стандартен учебен план на: Арабски, бенгалски (Бангладеш и Индия), датски, холандски, английски (Великобритания и САЩ), френски, канадски френски, немски, гръцки, хинди, унгарски, индонезийски, италиански, ирландски, японски, корейски, малайски, малаялам, полски, португалски (бразилски и европейски), руски, испански (Латинска Америка), тайландски, турски, китайски (традиционен и опростен), тамилски, украински, урду, виетнамски и уелски.

Научете повече за дигитални компетентности на Microsoft днес

Официални академични курсове на Microsoft (MOC)

Предложенията за Официални академични курсове на Microsoft (MOC) са налични само за академични институции и са с отстъпка (в зависимост от региона) за членове на IT Academy. Тази най-добре продавана серия от учебници е публикувана от John Wiley and Sons в партньорство с Microsoft. Разработени за семестриални или тримесечни академични програми. Учебниците за Официални академични курсове на Microsoft (MOAC) предоставят богата основа за преподаватели и ученици, за да разширят познанията си за технологии на Microsoft и да придобият реални умения, за да успеят в кариерите с технологии.

Серията учебници за Официални академични курсове на Microsoft (MOAC) включват:

 • Пълно покритие на целите на изпита за сертифициране от Microsoft; уроци със сценарии от реалния свят; и богати практически насочени упражнения
 • 180-дневен софтуер за оценка, който учениците могат да използват за практика (само Office 2007 и Office 2010)
 • Онлайн ресурси за преподаватели, включително идеи за подготовка на курса, оформление на лекциите, учителски съвети, виртуални лаборатории, оценки, PowerPoint презентации и ръководства на преподавателя
 • За избрани заглавия, онлайн лабораториите на Официални академични курсове на Microsoft (MOAC) са налични, за да:
 • Спестят времето за подготовка на преподавателите
 • Дадат възможност за достъп на учениците по всяко време и навсякъде до виртуални среди от действителния софтуер
 • Помогне на учебните заведения да спестят от необходимостта от лабораторни и хардуерни инфраструктури

Научете повече за учебници за Официални академични курсове на Microsoft (MOAC) (www.wiley.com)

Официални обучителни курсове на Microsoft (MOC)

Предложенията за Официални обучителни курсове на Microsoft (MOC) са професионални обучителни курсове, предназначени за IT професионалисти и разработчици, които изграждат, поддържат и прилагат решения като използват продукти и технологии на Microsoft. Официалните обучителни курсове на Microsoft (MOC) са на разположение за членове на IT Academy на намалени цени.

Официалните обучителни курсове на Microsoft (MOC) са разработени да покриват темите, които работодателите знаят, че са от съществено значение в реалния свят и са налични в няколко формата:

 • Курс – Направляващо обучение, което комбинира лекции и практика
 • Работно занятие – Съвместна, практическа обучителна среда, базирана на сценарии от реалния свят
 • Клиника – Подробна презентация с практическа насоченост на техническа информация относно продукти на Microsoft 
 • Семинар – Динамична презентация, включваща бизнес сценарии, казуси и истории за успех

Лабораториите за Официални обучителни курсове на Microsoft (MOC), които използват Microsoft Virtual PC (Виртуален компютър на Microsoft), който дава възможност за едновременна работа на две или повече операционни системи на един компютър. Един виртуален компютър може да хоства виртуалните компютърни лаборатории, които предоставят на учениците напълно конфигурирана и последователна учебна среда.

Изтеглете безплатно Microsoft Virtual PC (Виртуалният компютър на Microsoft)

Електронните справочни библиотеки от Microsoft Press предлагат бърз и лесен достъп до технологични книги

Електронната справочна библиотека от Microsoft Press е водеща виртуална библиотека за IT професионалисти, разработчици и информационни служители, които искат да научат повече за продуктите на Microsoft и свързаните с тях технологии. Като член на IT Academy, вие имате право на 50% отстъпка върху всички електронни книги на Microsoft Press и 40% отстъпка за печатни книги (доставката не е включена).

Електронните книги на Microsoft Press се хостват от Safari Books Online. Тази библиотека ви дава възможност да търсите повече от 600 технологични книги по теми, фрагментен код или въпроси. Можете да добавяте книги към вашата лична лавица, да задавате отметки, да правите бележки и да теглите до пет глави на месец. Можете също така да четете на всяко мобилно устройство, когато сте на път. Абонаментната библиотека ви държи в течение с нови издания на книги!

Библиотеката включва следните серии от Microsoft Press:

 • Обучителни комплекти (за подготовка за изпит за сертификация от Microsoft)
 • Ресурсни комплекти
 • Препратки на разработчика
 • Справочник на администратора
 • Джобен консултант
 • Отгоре до долу
 • Стъпка по стъпка
 • Лесно и достъпно

Предимства на членството в IT Academy

Преподавателите в Microsoft IT Academy имат право на пет безплатни годишни абонамента за ексклузивната електронна справочна библиотека на IT Academy, която е селекция от 127 заглавия на Microsoft Press за употреба в класната стая. Тази електронна справочна библиотека е абонаментен онлайн ресурс, който можете да използвате, за да учите и преподавате технологии на Microsoft.

Ново! Възможност да отпечатвате и използвате съдържание в класната стая

За да помогне на училищата и учебните заведения да използват пълноценно абонаментите, Microsoft Press написа допълнително лицензионно споразумение, което ще ви позволи да отпечатвате и използвате части от книгите в класните стаи. Например, вие можете да отпечатате глава от Microsoft Excel 2010 Step by Step, да изтеглите и раздадете практическите файлове на вашите ученици и да преподавате урока направо от главата—като ръководство, стъпка по стъпка.

Абонаменти с намалена цена за пълната електронна справочна библиотека на Microsoft Press

Членовете на IT Academy могат да закупят абонамент с намалена цена от US$100 за пълната електронна справочна библиотека на Microsoft Press, включваща повече от 600 заглавия. Отстъпката за програмата IT Academy представлява 60% спестяване от пълната цена на дребно в размер на $249.99 за годишен абонамент за електронна справочна библиотека.

Информация за програмата